Microsoft heeft op 5 oktober 2021 een nieuwe Windows versie uitgebracht, namelijk Windows 11!

Een aantal feiten:

 • Upgrade van Windows 10 naar Windows 11 is gratis. U heeft geen nieuwe licentie nodig.
 • Er is alleen een 64 bits versie. Heeft u een computer die 32 bits is, dan kan er geen upgrade naar Windows 11 plaatsvinden.
 • Windows 7 en Windows 8 kunnen niet direct geupgrade worden naar Windows 11. Als u nu nog Windows 7 of Windows 8 draait, dan moet er eerst een upgrade plaatsvinden naar Windows 10 voordat er een upgrade naar Windows 11 kan plaatsvinden. Ook voor dit upgradetraject heeft u in principe geen nieuwe licentie nodig.
 • Windows 11 heeft strenge systeemeisen. Windows 11 vereist als belangrijkste zaken TPM versie 2.0 , beveiligd opstarten (Secure Boot) en een geschikte processor. Iets oudere computers kunnen vaak niet aan (een van) deze vereisten voldoen en daar kan Windows 11 dan dus niet op geïnstalleerd worden. Er zijn echter mogelijkheden om deze eisen te negeren/te omzeilen en Windows 11 toch geïnstalleerd te krijgen. CSense IT heeft inmiddels ruime ervaring met het installeren van Windows 11 op computers die niet aan deze belangrijkste minimale systeemeisen van Microsoft voldoen. (Security) updates worden ook gewoon door Microsoft aangeboden en kunnen probleemloos automatisch geïnstalleerd worden, zodat uw computer up to date blijft en goed beveiligd is.
 • Tijdens het aangepaste (om de belangrijkste systeemvereisten te omzeilen) installatieproces op een computer die niet aan de minimale systeemvereisten voldoet, laat Microsoft nog wel duidelijk een disclaimer zien. Deze luidt als volgt:
  “Deze pc voldoet niet aan de minimale systeemvereisten voor Windows 11. Deze vereisten zorgen voor een betrouwbaardere ervaring van hogere kwaliteit. Het installeren van Windows 11 op deze pc wordt niet aanbevolen en kan leiden tot compatibiliteitsproblemen. Als u doorgaat met het installeren van Windows 11, wordt uw pc niet langer ondersteund en heeft u geen recht op updates. Schade aan uw pc door gebrek aan compatibiliteit valt niet onder de fabrieksgarantie.”
  Deze disclaimer geldt derhalve ook voor mij en de installatie van Windows 11 die ik uitvoer op een computer die niet aan de minimale systeemvereisten voldoet.
  In de praktijk heeft het installeren van Windows 11 op een computer die niet aan de minimale systeemvereisten van Microsoft voldeed, bij mijn klanten tot op heden nog nooit problemen opgeleverd!

  Dus, wilt u graag werken met de nieuwste Windows versie, dan kan CSense IT dat voor u mogelijk maken!